Trabalhos
Publicados
Patentes
Moldão-Martins.
M., Beirão
Da Costa, M.L.,
Beirão da Costa S.B., Esquível M., Bernardo Gil M.G., Ribeiro
A., Cavaleiro, C, Salgueiro L. e Amador C, Azeite
virgem com extractos aromáticos naturais. Patente Portuguesa
102 482 Classificação principal A23D009/007. 2003.
Livros
Falcão-Rodrigues,M.M. and Beirão-da-Costa,M.L.
(2000)Thermal Propertieis of Glúten and Glúten Fractions of Two
Soft Wheat Varieties.in:Shewry, in: P.R. and Tatham, A.S. Wheat Gluten. Royal Society of Chemistry . Cambridge:341-346
Publicações
em Revistas Internacionais com Avaliação Plena Prévia
Falcão-Rodrigues M. M., Moldão-Martins
M. and Beirão-da-Costa M. L., Thermal
properties of gluten proteins of two soft wheat varieties, Food Chemistr(in press) Available online via ScienceDirect DOI information:
10.1016/j.foodchem.2004.10.023
Vieira S., Sapata M. M., Sousa
M. B., Andrada L., Candeias M., Moldão Martins M., Beirão- da -Costa
M. L., (2003), Quality and shelf-life of minimally processed mixed
salad,
Acta Horticulturae,
600: 491-499.
Trindade
P, Abreu M., Gonçalves E.M., Beirão-da Costa S., Beirão- da -Costa M. L.
and Moldão-Martins M., (2003), The Effect of Heat Treatments and
Calcium Chloride Applications on Quality of Fresh-Cut Mango, Acta
Horticulturae, 599:
603-609.
Barrancos
S, Abreu M, Gonçalves E.M., Beirão-da Costa S Beirão- da -Costa M. L.
and Moldão-Martins M., (2003), The effect of heat pre-treatment
on quality and shelf-life of fresh-cut apples, Acta
Horticulturae, 599:
595-601.
Moldão-Martins
M., Beirão-da-Costa S., Neves C., Cavaleiro C., Salgueiro L.,
Beirão-da-Costa M. L. (2003). Olive
oil flavoured by the essential oils of Mentha x piperita and
Thymus mastichina, Food quality and Preference: 15(5), 447-452. (I.F.
0.839).
Abreu
M., Beirão-da-Costa S., Gonçalves E. M., Beirão-da-Costa M.L.,
Moldão-Martins M. (2003). Mild
heat pre-treatment to promote quality retention of fresh-cut
“Rocha” pear,
Postharvest Biology And Technology 30 (2): 153-160 NOV (I.F.
1.34).
Moldão-Martins M., S. M. Beirão-da-Costa
and M.L. Beirão-da-Costa, (2003), The effects of edible coatings
on postharvest quality of the “Bravo de Esmolfe” apple, European
Food Reserch and Technology, 217, (4): 325-328 OCT. (I.F.
1.021).
Falcão-Rodrigues
M. M.,
Moldão-Martins M. and Beirão-da-Costa M. L., (2002), A
Differential Scanning Calorimetry study of different lupin species
meals, European Food Reserch and Technology, 215,
(4):317-321. (I.F. 1.021).
Moldão-Martins M., Bernardo-Gil M.G.
and Beirão da Costa M.L. (2002), Sensory and chemical evaluation
of Thymus zygis L. essential oil and compressed CO2 extracts, European
Food Reserch and Technology, 214(3), 207-211. (I.F. 1.021).
Moldão-Martins M., Palavra A., Beirão-da-Costa
M.L. and Bernardo-Gil, M.G., (2000), Supercritical CO2
Extraction Of Thymus Zygis
L. Subsp. Sylvestris Aroma. The J. of
Supercritical Fluid, 18(1): 35-47Agos.(I.F.1,787)
Em
Actas de Congressos
Brites,C
,Cruz, T R ,Santos, C A, Guerra, M, Vargues, A e Beirão da Costa,
M L. (2004)
Physico-Chemical characterization of varieties of rice of
different cooking
and eating
qualities. Challenges
and Opportunities for sustainable rice-based production systems.
Proceedings of Conference:297-302
Vieira
S., Moldão-Martins M., Falcato P., Moreira M.J. e Beirão- da -Costa M. L, (2001),
Improuving Shelf Life of Mixed Vegetables and Soup, In:
Welti-Chanes J., Barbosa-Cánovas C.V. and Aguilera J.M. (ed.) International
Congress on Engineering and Food ICEF 8, Vol
I: 1006-1011.
Beirão
da Costa M.L. and
Moldão-Martins M., (1999), Supercritical Fluid extraction
of Lupinus Mutabilis alcaloids, Lupin an ancient Crop for
the new millennium, Proceedings of the 9th International
Lupin Conference: 470-472.
Barrancos S., Abreu M., Gonçalves
E.M., Beirão-Da-Costa S., Beirão-da-Costa M. L. e
Moldão-Martins M. (2003), Influência De Pré-Tratamentos
Térmicos Moderados Na Qualidade De Maçã Cortada, In: Nunes M.L.
e Narcisa M.B. (ed.) Novas Perspectivas Sobre Conservação,
Processamento e Qualidade De Alimentos, 6º Encontro de Química
dos Alimentos: 153-157.
Falcão-Rodrigues M., Beirão-da
Costa M.L.,
Moldão-Martins M. e Leitão A. E. (2003), Influência da
aplicação de revestimentos comestíveis na evolução pós-colheita
de maçã Golden delicious. Avaliação por DSC e HPLC, In: Nunes
M.L. e Narcisa M.B. (ed.) Novas Perspectivas Sobre Conservação,
Processamento e Qualidade De Alimentos, 6º Encontro de Química
dos Alimentos: 158-162.
Abreu M., Beirão-da-Costa S.,
Moita C., Gonçalves E.M., Beirão-da-Costa M.L. e
Moldão-Martins M. (2003), Efeito do pré-acondicionamento
em atmosfera modificada na qualidade de pêra rocha minimamente
processada, In: Nunes M.L. e Narcisa M.B. (ed.) Novas
Perspectivas Sobre Conservação, Processamento e Qualidade De
Alimentos, 6º Encontro de Química dos Alimentos: 185-190.
Menezes T.N.,
Moldão-Martins M. e Beirão da Costa M.L. (2003),
Aromatização de vinagre de vinho verde tinto. Incorporação de
óleo essencial de Thymus mastichina L., In: Nunes M.L. e Narcisa
M.B. (ed.) Novas Perspectivas Sobre Conservação,
Processamento e Qualidade De Alimentos, 6º Encontro de Química
dos Alimentos: 291-294.
Moldão-Martins,
M.; Vieira, S.; Falcato, P.; Beirão-da-Costa,
M.L. and Moreira, M.J. (2001). Improving shelf-life
of mixed vegetables for soup in .WELTY-CHANES,J.,BARBOSA-CÁNOVAS,G.V.,
AGUILERA,J.M. Proceedings
of the ICEF8 – Eighth International Congress on Engineering and
Food. :1006-1011.
Beirão
da Costa,M.L., Moldão-Martins,M.(2001)- Supercritical fluid
extraction of Lupinus mutabilis alkaloids. .Lupin an Ancient Crop for the New Millenium.Proceedings of the 9th
International Lupin Conference.:470-472.
Rézio,
M.M. and Beirão da Costa,M.L.
(2001). Thermal characterization of
Lupine
proteins- a DSC study.
Lupin an Ancient Crop for the New Millenium.Proceedings of the 9th
International Lupin Conference:467-469.
Neves,C.,
Beirão-Da–Costa,S., Beirão da Costa,M.L,Gouveia,J.,
Moldão-Martins,M. (2001)- Actividade antioxidante de óleos
essenciais de Thymus mastichina e Mentha x piperita.
Qualidade,Segurança
e Inovação.Actas do 5º Encontro de química de alimentos.624-626.
Vieira,S., Sapata,M.M.,
Sousa,M.B., Andrada,L., Antunes,C., Moldão-Martins,M., Beirão-da-Costa,M.L.,
Candeias,M. (2001)-Influência da embalagem e da composição da
atmósfera no processamento mínimo de vegetais.
Qualidade,Segurança e Inovação.Actas do 5º Encontro de química
de alimentos.649-651.
Vieira,S., Sapata,M.M.,
Sousa,M.B., Andrada,L., Antunes,C., Moldão-Martins,M., Beirão-da-Costa,M.L.,
Candeias,M. (2001)-Processamento mínimo de saladas .Efeito da
embalagem na conservação.
Qualidade,Segurança e Inovação.Actas do 5º Encontro de química
de alimentos.668-670.