Universidad
de Cádiz
Faculdade de Ciências
Departamento de Química Analítica
Campus de Puerto Real
11510 Puerto Real
ESPAÑA
Telefone: + 34 956016353
Fax: + 34 956016460
Representante: Dominico Antonio Guillén Sánchez
Email: dominico.guillen@uca.es
http:\\www.uca.es
COMPETÊNCIAS
Enologia - Compostos fenólicos
Enologia - Compostos de aroma
Enologia - Conservação e maturação
de vinhos
Enologia - Qualidade e diferenciação de vinhos
Derivados e subprodutos - Isolamento e caracterização
de compostos de origem vitivinícola
Enologia - Vinho e saúde
Derivados e subprodutos - Licores
Derivados e subprodutos - Vinagres
EQUIPA
Dominico Antonio Guillén
Sánchez - Quimicas
Mª Carmen Rodriguez Dodero - Quimicas
Miguel Palma Lovillo - Quimicas
Ramon Natera Marin - Quimicas
Remedios Castro Mejias - Quimicas
Valme Garcia Moreno - Quimicas
PUBLICAÇÕES REPRESENTATIVAS
ALONSO, A.M.; GUILLÉN, D.A.;
BARROSO, C.G (2000): Development of a new method to determine the
anthioxidant power of phenolic compounds presents in wines. Bulletin
de l´OIV.
DOMINGUEZ, C.; GUILLÉN, D.A.;
BARROSO, C.G. (2000): Analysis of resvaterol derivates in wine using
automated SPE for sample preparation. Journal of Chromatography.
GUILLÉN, D.A.; BARROSO, C.G.;
ZORRO, L.; CARRASCAL, V.; PÉREZ BUSTAMANTE, J.A. (1998):
Organic acids analysis in "brandy of Jerez" by ion-exclusion
chromatography, post-column buffering and conductimetric detection.
Analisis. 26:186-189
GUILLÉN, D.A.; BARROSO, C.G.;
PÉREZ BUSTAMANTE, J.A. (1997): Automatic solid phase extraction
followed by HPLC-DAD for the monotoring of phenolic compounds during
fermentation of sherry must. Quimica Analitica. 16(1):s21-s25
|