Universidad de Cádiz

Faculdade de Ciências
Departamento de Química Analítica

Campus de Puerto Real
11510 Puerto Real
ESPAÑA

Telefone: + 34 956016353
Fax: + 34 956016460
Representante: Dominico Antonio Guillén Sánchez
Email: dominico.guillen@uca.es

http:\\www.uca.es


COMPETÊNCIAS

Enologia - Compostos fenólicos
Enologia - Compostos de aroma
Enologia - Conservação e maturação de vinhos
Enologia - Qualidade e diferenciação de vinhos
Derivados e subprodutos - Isolamento e caracterização de compostos de origem vitivinícola
Enologia - Vinho e saúde
Derivados e subprodutos - Licores
Derivados e subprodutos - Vinagres


EQUIPA

Dominico Antonio Guillén Sánchez - Quimicas
Mª Carmen Rodriguez Dodero - Quimicas
Miguel Palma Lovillo - Quimicas
Ramon Natera Marin - Quimicas
Remedios Castro Mejias - Quimicas
Valme Garcia Moreno - Quimicas


PUBLICAÇÕES REPRESENTATIVAS

ALONSO, A.M.; GUILLÉN, D.A.; BARROSO, C.G (2000): Development of a new method to determine the anthioxidant power of phenolic compounds presents in wines. Bulletin de l´OIV.

DOMINGUEZ, C.; GUILLÉN, D.A.; BARROSO, C.G. (2000): Analysis of resvaterol derivates in wine using automated SPE for sample preparation. Journal of Chromatography.

GUILLÉN, D.A.; BARROSO, C.G.; ZORRO, L.; CARRASCAL, V.; PÉREZ BUSTAMANTE, J.A. (1998): Organic acids analysis in "brandy of Jerez" by ion-exclusion chromatography, post-column buffering and conductimetric detection. Analisis. 26:186-189

GUILLÉN, D.A.; BARROSO, C.G.; PÉREZ BUSTAMANTE, J.A. (1997): Automatic solid phase extraction followed by HPLC-DAD for the monotoring of phenolic compounds during fermentation of sherry must. Quimica Analitica. 16(1):s21-s25

 

Home | Apresentação | Competências | Grupos | Actividades | Eventos | Publicações